Välfärdsguiden

  • Processtid: 2023-09-14 Tillsvidare

Välfärdsguiden

Välfärdsguiden är en smart, tillgänglig och lättanvänd digital tjänst för allas möjlighet att må bra och finna sitt goda sammanhang, Här finns information om att hitta rätt i välfärdssystemet och förslag på insatser som kan ge förutsättningar för en positiv förändring i livet och närma sig egenförsörjning. 

 

För vem?

Välfärdsguiden är till för dig som vill få en bättre förståelse för välfärdssystemet eller känner att något behöver förändras i ditt liv. Välfärdsguiden är även till för dina anhöriga och personal i den offentliga sektorn. 

 

Tidigare

Välfärdsguiden hette tidigare Insatskatalogen. Insatskatalogens syfte var att effektivisera och rationalisera sökandet efter insatser för dem i behov av stöd mot egenförsörjning. Dagens verktyg ger dig en bättre guidning inom välfärden, om det så handlar om lätttillgänglig information för dig i just din situation eller en aktivitet för att ta nästa steg framåt. 

 

Mål

"Vi finns för att göra det lättare och snabbare för behövande att få hjälp av samhället.I Sverige har vi bra välfärd, och bra välfärdssystem, men det kan vara svårt att hitta allt, både för handläggare och för privatpersoner och anhöriga. Därför finns Välfärdsguiden, som en möjlighet att söka bland allt det stöd och den hjälp som faktiskt finns för oss alla".

 

Kontakt

Har du ytterliga frågor angående Välfärdsguiden eller önskar mer information är du välkommen att kontakta Samordningsförbundet Värend.

 

Adminstratör: Ann-Sofie Jönsson

Telefon: 010-488 00 70

E-post: valfardsguiden@sfvarend.se 

 

Länkar

www.valfardsguiden.se

Läs mer om Välfärdsguiden här